Çorum İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen “Hırsızlık” olaylarının araştırılması, faillerinin tespit edilerek yakalanması çalışmalarına, oluşturulan “Özel Ekipler” tarafından kesintisiz olarak devam ediyor.

Buna göre 19 Mayıs, 9 Temmuz ve 15 Temmuz 2022 tarihlerinde Sungurlu’ya bağlı köylerde meydana gelen bağ, bahçe ve tarladan hırsızlık olayların karışan 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındığı ve haklarında adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Çorum İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının önlenmesine yönelik önleyici tedbirlere ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın özellikle hırsızlığa konu olabilecek eşyalarını yeteri kadar emniyet tedbiri almadan açıkta bırakmaması, hobi bahçelerinde bulunan evlerin kapı/pencerelerini kilitli bir şekilde bulundurması ve karşılaşılan şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Jandarma’ya bildirilmesi olayların önlenmesi ve aydınlatılmasına büyük katkı sağlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.