KÖYDES Yönetimine İl Genel Meclisi’ni temsilen Veli Uysal (CHP) ve İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, köy muhtarlarını temsilen Hacı Koca (Küçükgülücek) ve Sinan Ergen (Çobandivan) seçildi.
Çorum’da Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2024 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. 
Vali Yardımcısı Tamer Orhan’ın başkanlığında yapılan toplantıda birliğin yeni encümen üyeleri belirlendi.
Şehit Emin Güler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen seçimler sonucunda Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeninde görev yapmak üzere 2 il genel meclis üyesi ve 2 muhtar temsilcisi belirlendi. Seçimler büyük çekişmeye sahne oldu. 
Genel kurul sırasında Meclis Başkan Vekilliğine Süleyman Koçak ve Yılmaz Budak seçilirken, katip üye olarak da Serkan Kırcı ve Mutlu Taşdemir seçildi.
Plan Bütçe Komisyonuna da; Halil Damar, Saffet Kışla ve Sami Zavar seçildi.

EN YÜKSEK OYU CHP’Lİ VELİ UYSAL ALDI
Encümen üyeliklerine ise İl Genel Meclisi’nden; İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur (AK Parti), Meryem Demir (AK Parti) ve Veli Uysal (CHP) aday oldu.
Muhtarlardan ise; Hacı Koca, Muammer Kambur, Salih Biçer ve Sinan Ergen adaylığını açıkladı.
Yapılan seçim sonucu İl Genel Meclis Üyelerinden Veli Uysal 110 oy, Muhammed Fatih Temur 106 oy alarak Encümen üyesi seçilirken, Meryem Demir ise 85 oyda kaldı.
Muhtarlardan ise Hoca Koca ve Sinan Ergen 83’er oyla göreve seçilirken, Muammer Kambur 68, Salih Biçer 58 oy alarak yedek üye oldular.

Yaşlılar için evde tıraş hizmeti Yaşlılar için evde tıraş hizmeti

YOĞUN KATILIM OLDU
Vali Yardımcısı Tamer Orhan’ın başkanlığında yapılan genel kurula; CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, AK Parti İl Başkanı Murat Günay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti ve CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri, merkez mahalle muhtarları, köy muhtarları ile önceki dönem bazı il genel meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, 198 köyün tamamına hizmet götürmek için çaba içerisinde olacaklarını bildirerek, muhtarlarla işbirliği halinde hizmet üreteceklerini, tüm muhtarların emrinde olduklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Murat Günay ise adaylara başarılar dileyerek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
Milletvekili Mehmet Tahtasız da köylerin başta içme suyu, sulama suyu, yol sorunlarının olduğunu, birçok köyde halen lagar dahi bulunmadığını, internet ve cep telefonlarının çekmemesinin hemen hemen tüm köylerin temel sorunu olduğunu, bu durumda gençlerin köyde kalmak istemediğini anlatarak, tüm köylerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini bildirdi.
Meclisteki makamının tüm muhtarların emrinde olduğunu bildiren Tahtasız, herhangi bir sorun veya talepte kendisini arayabileceklerini söyledi.