Ağustos Ayı Çorum Belediye Meclisi Turgut Özal Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın konuşmalarıyla başladı.
Toplantıda gündeme dışı söz alarak konuşan Çorum Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Selim Güloğlu, “Pandeminin azaldığı hepimizin müreffeh yarınlara erişeceğimiz günleri beklerken yürekleri yakan yangın haberiyle kahrolduk. Onlarca canımızın şehit olmasında, binlerce hayvanın ölmesinde, yüzbinlerce ağacımızın yanmasında eğer bir sabotaj varsa sorumluların en ağır şekilde devletimiz tarafından cezalandırılacağından şüphemiz yoktur. Bu zor günlerde ülke olarak tek vücut olmalı ayrıştırıcı dilden uzak durmalıyız. Unutulmamalı ki büyük Türk devletinin yanan ağaçlarımızın daha fazlasını dikecek, yakanları ise lağım çukuruna gömecek gücü vardır. Allah tan niyazımız biran önce yangınların söndürülmesi ve böyle büyük felaketleri bir daha yüce Türk milletine göstermemesi. Bu kötü günlerde birlik olup yaralarımızı en kısa sürede saracağımızdan eminiz” dedi.
Güloğlu, “Bu bağlamda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla özellikle bölgede evleri ürünleri hayvanları zarar görmüş vatandaşlara yönelik; hayvanları yangında telef olan köylülerin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla MHP il ilçe teşkilatları ve belediyelerinden hayvanları telef olan aileler için keçi koyun ve düve yardımı yapılması maksadıyla kampanya başlatılmıştır. Yine Ülkü Ocaklarımız yangın olan bütün bölgelerde il ilçe ocak teşkilatları olarak aktif şekilde maddi manevî ve fiziki destek vermektedir. Bizler acıda kederde kıvançta bir ve beraberiz inancımızda; aşılamayacak engel taşınmayacak yük yoktur biz Türkiye'yiz Rabbim kaos ve kargaşadan beslenenlere içerde ve dışarıda el ovuşturanlara fırsat vermesin” ifadelerine yer verdi.
“Bu acı tecrübenin bize kattıklarını tartışmamız gereklidir. İlimiz buna benzer felaketlere karşı ne kadar hazırdır” diyen Selim Güloğlu, “Yaşanabilecek bu ve buna benzer felaketlerde ön hazırlığımız, makine parkımız ne durumdadır. Ormanlarımızda ve mesire alanlarımızda yangın istasyonlarımız ve bu yangınlara müdahale edecek araçlarımız yeterli midir. Orman müdürlüğü ile belediyemizin bu konuda koordinasyonu ne durumdadır. İnşallah böyle felaketler görmeyiz ama mutlaka hazırlı olmalıyız.
Yangın dolayısıyla hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza Allahtan şifa diler, tüm ülkemize sabır ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.