23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında makamların sahipleri öğrenciler oldu. Her yıl 23 Nisan'da makamların sahibi olan öğrenciler, şehri kısa bir süreliğine de olsa yöneterek nasıl bir yönetim istediklerini, hangi sorunların çözümünü talep ettiklerini ortaya koydular, sorunların çözümü ve beklentilerin karşılanması için yetkililere talimat verdiler.

Öğrencilerin başta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere makamları yönetmesi, renkli görüntülere sahne oldu.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay'ı makamında ziyaret eden minikler kısa bir sohbetten sonra makam koltuğunu teslim aldı. Koyunbaba İlkokulundan 4/C sınıfı öğrencisi Ayhan Çıplak makam koltuğuna geçer geçmez İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak çevre köylerin güvenliği hakkında bilgiler aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü arayan minik Kaymakam Ayhan Çıplak okullar hakkında bilgi alarak eksik olan spor salonların okullara kazandırılmasını iletti.

İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı ve çeşitli hediyeler ile minikleri sevindirdi.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör'ü makamında ziyaret eden bir gurup öğrenci ile sohbet eden Başkan Gelgör 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak çeşitli hediyeler takdim etti. Makam koltuğunu Koyunbaba İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden Mustafa Çınar Tüysüz'e kısa süreliğine teslim etti. Başkan koltuğuna oturan Mustafa Çınar Tüysüz, Belediye Başkan Yardımcısını arayarak Osmancık Koyunbaba İlkokulu çevre düzenlenmesi için talimat verdi. Program kapsamına alınan talimat kısa sürede yapılması planlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Osmancık Koyunbaba İlkokulundan bir gurup öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci’ yi makamında ziyaret etti. Makamını okulun 4.sınıf öğrencisi Eylül Özdemir’e devretti. Minik Müdür Eylül Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile görüşme yaparak tüm ilçe ve köy okulları hakkında bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, çocukların bayramını kutladı, hediye vererek, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.