Çikolatanın yoğun lezzetini her lokmada hissedeceğiniz supangle, pratik malzemelerle ve basit yöntemlerle evde kolayca hazırlanabilir. İşte adım adım supangle yapımı!

Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan supangle, bol çikolatasıyla tatlı krizlerinin de ilacı oluyor. Bu yazıda, supangle yaparken bilmeniz gereken her şeyi bulacaksınız.

Evinizde çikolata severler için mükemmel bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, bu bol çikolatalı supangle tarifi tam size göre. Herkesin beğenisini kazanacak bu tatlıyı denemelisiniz.

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

TARİF

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

Bu pratik ve lezzetli supangle tarifi ile tatlı saatlerinizi daha özel kılabilirsiniz. Çikolatanın yoğun lezzeti ile harmanlanmış bu tatlı, herkesin favorisi olacak. Şimdi mutfağa girin ve bu harika tatlıyı deneyin; tatlı krizleriniz için mükemmel bir çözüm olacak!