Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Geçtiğimiz aylarda yerel gazetelerinde, ‘Şahiner’in rapor oyunu tutmadı’, ‘Şahiner’in mahkemeye sunduğu raporu yayınlıyoruz’ şeklindeki haberden dolayı, gazete sahibi ve muhabiri hakkında kişisel verilerimi izinsiz yayınlamak suçundan, suç duyurusunda bulunmuştum.

Sungurlu Asliye Ceza Mahkemesince görülen davada gazete sahibi Behiç Akkaş, kişisel verilerimi hukuka aykırı yaymak suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı diyen Şahiner, “Behiç Akkaş hakkında verilen 1 yıl 8 aylık hapis cezasının paraya çevrilmeyip, ertelenmeksizin karara bağlanırken, haberi yazan muhabir ise hakkında daha önceden her hangi bir suç kaydı olmadığı gerekçesi ile ertelendi” dedi.

“ADALET ER YA DA GEÇ TECELLİ EDİYOR”

'Biz memleket meseleleri üzerinden oyun oynamayı bilmiyoruz. Bunu en iyi Behiç Akkaş yapıyor, ama onunda oyunu yassıya kadar' diyen Başkan Şahiner, “Bazıları gazete satın alarak istediği herkese baskı kurabileceğini düşünüyor. Asılsız haberlerle gündem oluşturmaya, birilerinden nemalanmaya çalışıyor. Ama işler öyle yürümüyor. Adalet er ya da geç tecelli ediyor. Bu şahıs burada aldığı ceza ile kurtuldu sanmasın. Allah'ın huzurunda alacağı cezayı düşünsün. Ben hakkımı helal etmiyorum. Yolu doğru olanın Allah her zaman yardımcısı olur’ ifadelerini kullandı.