Çorum'u Osmancık, Dodurga, Oğuzlar, Laçin ve Kargı ilçelerine bağlayan, aynı zamanda Sinop'tan başlayıp Boyabat, Kargı, Osmancık, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan kuzey güney aksının önemli bir parçasını oluşturan yolun kısaltılması ve kolayca aşılabilmesi hazırlanan proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Milletvekili Kaya, "Kırkdilim Projesi kapsamında 3 adet tünel T1: 1389 metre, T2: 1157 metre, T3: 1553 metre üç adet hemzemin kavşak iki adet alt geçit olacak şekilde mevcutta 10.22 kilometre uzunluğundaki mesafe bu proje ile 8.6 kilometreye düşüyor" dedi.

Kaya, "T3 ve T2 tünellerinde kazı ve destekleme çalışmaları bitirilip ışık görünmüştür. T tünelinde ise ışık görünmesine 150 metre kalmış olup, kazı çalışmaları devam etmektedir.

İki aya kadar T1 tünelinde de ışık görünerek kazı destek işlemleri bitirilmiş olacaktır. T3 tünelinin beton kaplaması tamamen bitirilmiştir. T2 tünelinin beton kaplaması ise yüzde 65 tamamlanmıştır.

T2 tünelinin beton kaplaması ve T1 tünelinin kazı destek çalışmaları hızla devam etmektedir. Tünelleri birbirine bağlayan 5x5 menfez ve dolguları tamamlanmıştır.

Planlandığı gibi tüneller Haziran 2023'de hizmete açılacaktır" şeklinde açıklama yaptı.