Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması amacıyla Emniyet Müdürlüklerince işletilen Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerinin (KGYS) önemi her geçen gün artıyor.

Osmancık’ta 21 noktada 61 kamera ile Emniyet Güçlerine büyük kolaylık sağlayan KGYS’ye 10 noktada 40 kamera daha ilave edildi. Böylelikle ilçenin güvenliği daha da artırılmış oldu.

Kamera eklenen noktalar arasında Adliye çevresi, İmam Hatip Ortaokulu çevresi, Yeni Kapalı Pazar çevresi, Osmancık Şehir Satadı çevresi, Yeni Köprü ve Kızılırmak Sahili, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları çevresi, Fen Lisesi çevresi, Sarıalan Zeytin Yolu, Şenyurt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi ve Çorum Caddesi yer alıyor.

KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ (KGYS) NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan tanımlamaya göre Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS); Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması amacıyla meydan, karayolları, cadde, sokak ve park gibi kamuya açık alanlarda kurulan görüntüleme ve plaka tanıma sistemleridir.

(Selma Çetindere)