Konu hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Recep Celep, “Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun, Allah (cc)’ın iyiliklere biri yedi yüze kadar katlayarak verdiği infakta bulunan öğrencilerimiz günlük harçlıklarını yetimlere yardım amacıyla biriktirip yetim kardeşlerine gönül köprüsü oluşturarak bir yetimin daha yüzünü güldürdüler ’Yetim gülerse dünya güler’ düsturu doğrultusunda bu dünyada hiç tanımadıkları ama ahirette mutlaka karşılarına şükranla çıkacağına inandıkları bir kardeşlerinin elinden tuttular” dedi.

Recep Celep, “Okul olarak daha önce üç yetimin bir yıllık ihtiyaçlarını karşıladıklarını Bir İnfak ayı da olan Ramazan ayında da yeni bir yetimin ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yasadıklarını söyledi. Peygamberimizin " Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teâlâ onu mutlaka cennete koyar.” (Tirmizî, Birr,)Bu hadisi doğrultusunda yapılan yardımlaşma etkinliğinin önemini vurguladı” dedi.

Celep, ayrıca dünya genelinde 140 milyondan fazla çocuğun savaş, işgal, çatışma, doğal afet, yoksulluk ve hastalık nedeniyle babasını veya hem anne hem de babasını kaybettiği, bu çocukların ise hayatlarını yetim ve öksüz olarak sürdürdüğü bilindiğini özellikle kriz ortamından etkilenen ve türlü tehditlerle karşı karşıya olan yetimlere sahip çıkılması gönül coğrafyamızın huzuru ve birlikteliği için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Celep, “Bununla birlikte empati duygularının gelişimi, hep alan değil veren el olmayı, bulunduğu ortam ve nimetlere şükretmeyi de öğrenmelerine katkı sağlamış oluyorlar. Bu bağlamda Başta harçlıklarını paylaşan koca yürekli minik öğrencilerine ve organizeyi yürüten öğretmenlerine teşekkür ederim” dedi.