Orta Asya Türk geleneğinde birbirine çocuklarını emanet ederler, aileler onları kendi çocukları gibi büyütürdü. Yakın kültüre sahip Moğollarda da durum farklı değildi. Ünlü Moğol hükümdarı Timuçin (Cengiz Han) kaçırılan ve tecavüze uğrayan eşi Börte’yi kurtarmış, üstelik bu süre zarfında doğan çocuğu oğlu gibi kabullenip büyütmüş ve kendi çocuklarından ayırt etmemiştir.

Yüzyıllar sonra Anadolu’da… Cemaat yurtlarında kalan çocuklar tecavüze uğramaya başladılar. İntihar etmeye başladılar…

Elazığ’da bir cemaatin kaçak yurduna emanet edilen 20 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Enes KARA, cemaatin uyguladığı baskılara dayanamayarak intihar etti. Cemaatin ele geçirdiği ailesine, cemaatin ele geçirdiği devlet kurumlarına derdini anlatamayan Enes, kaldığı apartmanın 7. katından atlayarak yaşamına son verdi. Ölümünden önce çektiği videoda mutsuz, soluk bir yüz vardı, yaşamdan zevk almadan giden bir yüz…

Büyük Selçuklu Sultanı ALPARSLAN, 1071 yılında Anadolu’nun kapılarını Türklere açarken yüzyıllar sonra olacakları hayal edebilir miydi? Yüzyıllar boyunca verilen onca mücadelenin, kazanılan zaferin sonunda 21. Yüzyıl Türkiyesi’nde her güne kadın cinayetleriyle uyanacağımızı bilebilir miydi? Bilseydi kabullenebilir miydi?

Çünkü ALPARSLAN, kızını döverek öldüren Karahanlı hükümdarı Nasr Han’dan intikam almak üzere sefere çıkmıştı. Ne yazık ki ele geçirdiği bir kalenin teslim olan komutanı tarafından bıçaklandı ve dört gün sonra, 1072 yılında yaşamını yitirdi.

Gerek Büyük Selçuklular, gerekse Anadolu Selçukluları kadınlara o dönemin Arap toplumlarında olmayan saygıyı göstermişler ve onlara yapılan kötü muameleyi çoğu zaman onur meselesi yapmışlardır. Ayrıca kadınlar bazı dönemlerde ölen eşlerinin yerini alarak devleti yönetmişler, hatta taht kavgalarında yer almışlardır.

Geldik 21. yüzyıla, gelmez olaydık… Müslüman dünyasının gericiliğinde kaybolmuş koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarına, gençlerine ve kadınlarına sahip çıkılmıyor. Çocuk tecavüzleri, intiharlar, kadın cinayetleri… Cemaate beynini satmış aileler bile çocuklarına zulmedenlerden şikayetçi olmuyor… Cemaate beynini satmış devlet yöneticileri olayların üstünü örtmeye çalışıyor… Kanunen yasak olmasına rağmen tarikatlar ve cemaatler kapatılmıyor…

Bu ülke yüzyıllar boyunca Osmanlı Devleti’ni yiyip bitiren Arap gericiliğinden ATATÜRK’ün yaptığı köklü reformlar sayesinde kurtulmuş, kadın haklarında dünyada öncü olmuştu. Çocuklarına ve gençlerine sağlanan çağdaş ve laik eğitimin temelini atmıştı. Verilen onca emek ve mücadele, cemaatler devleti ele geçirip çökertsin diye miydi?

Yazıklar olsun! Çocukları, gençleri ve kadınları koruyamadık…

Ve dış güçlere gerek kalmadan kendimizi yiyip bitiren bir ülke olduk…