Alfa Cat organizasyonu ile “Kedi ve köpeklerde yaygın beslenme hataları” konulu bir konferans düzenlendi.
Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda firma sahibi Fırat Yıldız’ın ev sahipliğinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Deniz katıldı.
Konferansı Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Doğan, veteriner hekimler ve hayvan severler izledi.

Alfa Cat sahibi Fırat Yıldız ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Doğan’ın açılış ve selamlama konuşmalarının ardından katılımcılara seslenen Belediye Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın, Çorum Belediyesi olarak her zaman hayvan severlerin yanında olduklarını belirterek, can dostlarımızın refahının korunması, daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için gece-gündüz çalıştıklarını ifade etti. Kalın, “Belediyemiz, hayvan severlerin her türlü isteğine olumlu cevap veriyor. Kedi-köpek evi projemiz var, ihalesi yapıldı. Hayvan Hastanesi projemiz var. 1650 m2 büyüklüğünde, güzel bir proje oldu. Önümüzdeki yıl inşaatına başlayacağız. Ayrıca mobil uygulama yapıyoruz, bitmek üzere. Beslenme odaklarında besleme yapılmış mı, yapılmamış mı bununla ilgili bir proje. Mobil uygulamadan girip bakılacak, eğer o odak kırmızı ise beslemeye gidebilirsiniz, yeşil ise besleme yapılmış, oraya gitmenize gerek kalmıyor. Bu çalışma da bitmek üzere” diye konuştu.
Prof. Dr. Gülay Deniz ise kedi ve köpeklerde yaygın beslenme hataları hakkında bilgi vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.
Konferans ilgiyle izlendi.