Çorum Hitit Dernekleri İstanbul Federasyonu’nun Kartal Titanik Otel’de düzenlediği gala gecesi, coşkulu bir buluşmaya sahne olurken, Ankara, İstanbul, İzmir federasyonları ile Antalya Çorumlular Derneği’nin bir araya gelmesiyle, “Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu” da gerçekleşme aşamasına geldi. 
“Hitit Güneşi İstanbul’da Doğuyor” adı altında organize edilen geceye, Çorumlu işadamları, bürokrat ve siyasetçiler ile Çorum derneklerinin yöneticileri katıldı. 
Çorum Hitit Dernekleri İstanbul Federasyonu Başkanı Gamze Yavuzer, 12 Çorum derneğinin bir araya gelmesiyle federasyonu oluşturduklarını belirterek, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle yollarına devam edeceklerini, ayrıca Çorumluların yerel yönetimlerde görev alabilmeleri için hemşehri dayanışmasını harekete geçirmeye çalışacaklarını söyledi. Gamze Yavuzer, konfederasyon oluşumunun Çorumluların birlik ve beraberliği açısından çok önemli olduğunu da vurgulayarak, “Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya olarak bir araya geldik. Geleceğe umutla bakıyoruz” diye konuştu. 
İzmir Federasyon Başkanı Veli Karakurt, Ankara Federasyon Başkanı Cemal Emir ve Pendik Belediye Başkan Adayı Tuncer Özyavuz birer konuşma yaptılar. 
Daha sonra Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz kürsüye gelerek Çorumlulara hitap etti. 
Gecede, Antalya Çorumlular Derneği Başkanı Cemalettin Pelen ve Ege Çorumlular Derneği Başkanı Volkan Emir başta olmak üzere, Federasyonlar bünyesinde yer alan derneklerin başkanları da hazır bulundu. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, kutlama mesajı gönderdi.
Sanatçılar Arzu Şahin, Adnan Keser, Özkan Benli ve Aşık Haşimi de, gecenin konuklarına coşkulu anlar yaşattılar.