Çorum’un Kargı ilçesinde yaşayan Hatice Yılmaz evinin bahçesine yaklaşık 100 metrekare büyüklüğünde sera kurdu. Kurduğu seralarda 9 yıldır domates, biber ve patlıcan fideleri yetiştiren Yılmaz, yılda yüz bine yakın fide üreterek satıyor.

Serasında domates, biber, patlıcan ürettiğini belirten Hatice Yılmaz, ‘’Her yıl Şubat ayının sonuna doğru tohum ekimine başlıyorum. Nisan ayının sonuna doğru fide haline geliyor ve satışa sunuyoruz. Fide işi çok emek isteyen bir iştir. Bir çocuk kadar emek vermeniz gerekiyor. Yoksa bu işi yapamazsınız’’ dedi.

Fideleri, dağdan getirdikleri ‘unuslu’ toprak ile yetiştirdiklerini belirten Yılmaz, Kasım ayında toprağı hazırladıklarını, bu toprağa ayrıca gübrede katarak bardaklara doldurduklarını, böylece toprağın daha verimli olduğunu söyledi.

Ürettiği fideleri topak ölçüsü ile sattığını belirten Yılmaz, ‘Yılda 3 bin topak fide üretiyorum. Buda yaklaşık yüz bin adet fide ediyor’’ dedi.

Bu yıl virüs nedeniyle pazarların kapalı olmasından dolayı evinin bahçesinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak satış yapacaklarını belirten Yılmaz, bir şeyler üretmenin çok güzel bir şey olduğunu ve üretmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.