Soruk, konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getirerek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde ilçe gündemimizi oldukça meşgul eden ve vatandaşlarımızın tedirgin olmasına yol açan Yedaş Kargı İşletme Şefliği'nin kapatılması konusunda bu olayın ortaya çıktığı ilk günden bu yana konunun takipçisiydik.

Bugün bizzat Çorum YEDAŞ İl müdürümüzle görüşme sağladık. Konuyu İl Başkanımız Agah Karapıçak beye arz ettim ve kendiside konuyu yakından takip etti.

Bu durumun özeti şudur : İlçemizde Yedaş ilçe şefliği kapatılmayacak. Ülke genelinde 5 bölgede bu uygulamaya gidilmiştir. Bu uygulamayla da bölgelerde arıza sayılarına göre personel görevlendirmeleri yapılmıştır. Şuan Kargıda işleri aksatmayacak kadar personel kalmış olup gerektiği kadar mesai yapacaklardır ve bu uygulama neticesinde herhangi bir işten çıkarmada söz konusu değildir.

Ayrıca il müdürümüzden buradaki hiç bir işin aksamayacağı konusunda söz aldık. Bizde herhangi bir aksama olup olmayacağını takip edeceğiz, bir aksama olmaması ve hiç bir vatandaşımızın mağdur olmaması içinde gereğini yapacağız. Hemşerilerimiz ferah olsun millet için çalışan, Kargı için çalışan MHP her daim yanınızda.

Buradan halkı galeyana getirmek için çabalayan sosyal medyada kahramanlık çabasına düşen Kargı'ya muhalif olan kişilere ve partilere sesleniyorum, olaylardan nemalanma gafletine düşmeyin.

Madem Kargı'yı ve Kargı'lıyı düşünüyorsunuz o halde bunun için çabalayın laf ebeliği yapmaya çalışmayın. Çare arama zahmetinde bulunun. Kargı ve Kargılıya muhalif herkes bu tavsiyemi üzerine alabilir. Kargı bizim bu güzel memleket bizim’’ dedi.