Buna göre; piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlarda ateşli piknik yapmak, motorlu taşıt kullanmak, gezmek ve kamp yapmak yasaklandı.

Piknik yapılmasına müsade edilen mesire alanlarında 31 Temmuz 2021 saat 19.00'dan itibaren ateşli piknik yapılmasına izin verilmeyeceği duyuruldu.

KARGI'DA NERELERDE PİKNİK YAPILABİLİR?

Vatandaşlar arasında dünden itibaren nerelerde piknik yapılıp yapılamayacağı merak edilen bir konu olurken, belediyeden yapılan ''Orman yangınları nedeniyle ormanlarda piknik yapılması yasaklanmıştır" anonsu da kafalarda ki soru işaretlerini gidermeye yetmedi. Yasak olmayan piknik alanlarını öğrenmek isteyen vatandaşlarımız telefon ve mesajla bizlere ulaştı.

Resmi makamlar halen bu konuda bir açıklama yapmazken bu sorunun cevabını sizler için araştırdık.

KARGI'DA 2 RESMİ MESİRE ALANI VAR

Resmi kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre Kargı'da Abdullah Yaylası ve Uzunyurt Köyü yanında yer alan mesire alanlarında piknik yapılabilir. Buralarda saat 19:00'a kadar mangal yakılabilir.

EĞİNÖNÜ MESİRE ALANI DEĞİL

En çok sorulan sorulardan biride Eğinönü' nün mesire alanı olup olmadığı. Eğinönü şuanda resmi olarak mesire alanı değil. Bu konuda resmi kurumlar müracaatta bulunmuş ancak yazışmalar halen devam ediyor. Bu nedenle Eğinönü'de piknik yasağı olan yerler arasında bulunuyor.