Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temur ve Daire Başkan Yardımcısı Yılmaz Gün, orman yangınından zarar gören sahalarda yürütülen çalışmaları ve diğer ormancılık faaliyetlerinin denetimleri için Kargı'yı ziyaret etti.
Çelik, Temur ve Gün, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Çorum ili Kargı ilçesi Kızılırmak Şefliği sorumluluk bölgesinde kalan Karatepe mevkii Karacaoğlan - Sinanözü köy hudutları ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında kalan Sinop'un Saraydüzü ilçesi Yalmansaray köyü arasındaki ormanlık alanda meydana gelen yangında zarar gören sahaların  ağaçlandırılması için yürütülen çalışmaları denetlemek için Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kargı Orman İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyaretinde; Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu, Silvikültür Şube Müdürü Hayati Ergüden, Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar ve teknik ekip tarafından karşılandı. 
Bölgedeki yangın sahası denetim ve incelemelerine Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmez ve teknik ekibi de katıldı.
Bölgede yürütülen ormancılık faaliyetleriyle ilgili bilgiler alan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik  bu bilgiler doğrultusunda; orman yangınında zarar gören sahada yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.
Ardından; Ağaçlandırma ve Silvikültür faaliyetlerine hazır olan bölmeler kontrol edilerek talimatlarını aktardı.
Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik; Yangından zarar gören alanların her bir metrekaresini ağaçlandırarak yeşillendirmek için  ekiplerimiz  sahadalar ve canla başla çalışıyorlar. Yangın görmüş sahaları küllerinden yeşerteceğiz
Oksijen deposu, sağlıklı ve yemyeşil  orman sahaları oluşturmak  için  teşkilat olarak ülkemizin her tarafında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.