İlçe Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan kararla iki haftadır süren karantina, bu süre zarfında yeni vakaların olmaması ve tüm TOKİ sakinlerinin İlçe Toplum Sağlığı Merkezi personellerince sağlık kontrolünden geçirilmesiyle birlikte son buldu. 
Karantina son buldu ancak özellikle İstanbul bağlantısının en çok olduğu yer olan TOKİ Konutları İlçe Hıfzıssıhha Meclisi’nin yoğunlaştığı en önemli bölge konumunda. Bu nedenle karantina bitmesine rağmen TOKİ’de ek tedbirler devam edecek.

KARANTİNADA TOKİ’DE OTURANLARIN İSİMLERİ KAYIT ALTINA ALINDI
Karantina sona ermeden önce tüm TOKİ sakinleri İlçe Toplum Sağlığı Merkezi personellerince sağlık kontrolünden geçirilirken, isim tespitleri de yapıldı.

TOKİ’YE YENİ GELENLERE ‘TEBLİGATLA EV İZOLASYONU’ UYGULANACAK
İsmi tespit edilenler dışında TOKİ’ye yeni gelen kişiler apartman sorumlularınca İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’ne bildirilecek. Bu kişilere ayrıca polis tarafından tebligat gönderilerek, 14 gün boyunca kendilerini ‘Ev izolasyonuna’ tabi tutmaları gerektiği tebliğ edilecek. 

14 GÜN EV İZOLASYONUNA UYMAYANA HAPİS CEZASI
Tebligat gittiği andan, 14 gün boyunca bu kurala uymayanlar, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince 3 bin 150 lira, Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi gereğince 392 lira, idari para cezası olmak üzere toplamda 3 bin 542 lira para cezası uygulanacak. 
Ayrıca TCK 195’inci madde hükmü kapsamında da ’alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır’ hükmü uyarınca adli makamlara sevk edilecek.