Konuyla ilgili hoparlörlerden dün itibariyle Cuma namazının kılınacağını açıklayan Kargı Müftülüğü, "Salgın hastalık tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerimiz kademeli olarak ibadete açılıyor. Cuma namazını camilerin bahçesinde ve açık alanlarda kılıyoruz. Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alınmıştır" denilmişti.

Cuma namazının kılınacağının duyurulması üzerine bugün cemaat Mihrihatun Camii bahçesinde saf tutarak Cuma namazlarını kıldı.

Bundan sonra cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabilecek. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacak. Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak, abdest vb. ihtiyaçlar evlerde veya iş yerlerinde giderilecek.

Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi/bez maske kullanması zorunlu olacak, maskesi olmayan kişi/kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecek. Cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri zorunlu olacak.