Çorum İl Özel İdaresi tarafından temin edilerek Osmancık Devlet Hastanesi hizmetine sunulan panoramik röntgen cihazının kullanılmasına başlandı.
Daha önce Panaromik röntgen filmi için Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gitmek zorunda kalan hastalar artık, Osmancık Devlet Hastanesi’nde bu hizmeti alarak daha hızlı tedavi olabilecekler.
Panaromik Diş Röntgeni; her iki çenedeki tüm dişlerin, diş eti sevilerinin ve çene kemiklerinin tek bir diş filmi üzerinde 2 boyutlu olarak görülebildiği büyük boyutlu diş röntgenlerinin adı olup, diş hekimlerine çeneler üzerindeki pek çok problemi tek bir film üzerine görme fırsatı sunuyor.
Çok fazla diş çürüğü olan hastalarda hepsi için ayrı periapikal röntgen çekme zahmetinden kurtulmak için, diş eti rahatsızlıklarında dişleri çevreleyen kemik miktarını görebilmek için, yirmi yaş dişlerinin veya diğer gömük dişlerin çekimlerinden önce diş hekimi veya uzman diş hekimlerince istenmektedir. Ayrıca Panaromik filmler tüm ağzın görüntüsünü sunduğundan çenelerde gizli kalmış kist ve tümör gibi patolojik oluşumların da görülmesi ve erken teşhisine imkân sağlıyor.