İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2021 Yılı ARGE Faaliyet Raporu yayınlandı. Konuya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: "Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla okullarımız daha önce gerçekleştirdikleri projelerini ve yurt dışı deneyimlerini yerelde paylaşmışlardır.ErasmusDays etkinlikleri kapsamında 22 etkinlikle Çorum, Türkiye’de en fazla etkinlik düzenleyen 8’inci il olmuştur.
Ulusal ve Uluslararası Projeler
Milli Eğitim Müdürlüğümüz Okul Eğitimi alanında akreditasyon almaya hak kazanmış olup, 2021-2027 yılları arasında uygulanacak ilimizden ortalama olarak 60 öğretmen ve 750 öğrenci,Erasmus+ programına dâhil olan 34 ülkedeiş başı gözlem ve yapılandırılmış kurs faaliyetlerinde yer alacaktır. 5 yıl için bütçe büyüklüğümüz ortalama 2.187 milyon Euro’dur.
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Çorum Belediyesi ortaklığında düzenlenen “Pandemide Hayat” konulu yarışmaya Türkiye genelinden 186 lise, 394 ortaokul ve 502 ilkokuldan olmak üzere toplam 1.082 eser katılmıştır.
İlimizden Teknofest Uzay ve Havacılık Festivali’ne 145 başvuru yapılmış olup, 10 takım finallerde yarışmaya hak kazanmıştır.
2021 yılında TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 2 adet proje bölge finaline katılmış olup 1 proje bölge 2’incisi olmuştur.
2021 yılı 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 8 proje bölge finaline katılmış olup 1 proje bölge 2’incisi olmuştur.
2021 yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı’nda 10 adet Bilim Fuarı gerçekleştirilmiş olup, bundan sonra da düzenlenmeye devam edilecektir.
eTwinning projesi kapsamında 2021 yılında 332 proje gerçekleştirilmiş olup, 231 adet Ulusal Kalite Etiketi, 101 Avrupa Kalite Etiketi alınmıştır.
Yerel Projeler
“KİTAP OKU GELECEĞİNE DOKUN” sloganı ile ilkokul 4. sınıftan itibaren, ortaokullar ve liselerin tüm kademelerini kapsayan ödüllü kitap okuma yarışması düzenlenmiştir.
Öğrencilerimizi toplumun huzur ve güvenliğine yönelik bilgilendirmek amacıyla Çorum İl Emniyet Müdürlüğüyle ortaklaşa planlanan “Güvenlik veGüvenli Gelecek” isimli projede tüm il genelinde öğrenim gören yaklaşık dokuz bin lise 9. sınıf öğrencimize yönelik olarak eğitim gerçekleştirilmiştir.
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Çorum Belediyesi arasında Gençlik Çalışmaları İşbirliği Protokolü kapsamında 7’den 70’e herkesin katılabileceği “Yunus Emre Şiirleri Okuma Yarışması” düzenlenmiştir".