19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çorum Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Ardından merkez mahalle ve köy muhtarları, Çorum Şehitliğini ziyaret etti. Burada şehitler için dua eden katılımcılar, daha sonra Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Çorum Valiliği tarafından Beyaz Saray’da muhtarlar onuruna verilen yemekle devam eden kutlama programı, Hattuşa gezisiyle sona erdi.

Düzenlenen kutlama etkinliklerine Vali Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, İl Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan, Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Bozboğa Köyü Muhtarı Doğan Kara, Merkez Köyler Muhtarları Derneği Başkanı ve Karapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Şehitler unutulmadı

Çorum merkez mahalle ve köy muhtarları, Çorum Şehitliğini ziyaret etti.

19 Ekim Muhtar Günü münasebetiyle gerçekleştirilen ziyaret köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, İl Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan, Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Bozboğa Köyü Muhtarı Doğan Kara, Merkez Köyler Muhtarları Derneği Başkanı ve Karapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral da katıldı.

Burada şehit mezarları başında dualar okuyan katılımcılar, şehit mezarlarına karanfil koymayı da ihmal etmedi.