23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeni İle Bir Mesaj Yayımlayan AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir Mesajında;
''Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101.yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan 1920 tarihinde millet iradesinin temsil edildiği Millet Meclisi açılarak, demokrasinin temelleri atılmıştır.
Bu önemli tarih geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilmiştir. Geçmişten bugüne her anı büyük zaferlerle dolu aziz milletimizin kanıyla, canıyla yurdun dört bir tarafından cepheye koşarak verdiği kutsal mücadele sonucunda bugünlere gelmiş bulunuyoruz. Ecdadımızın “Ya istiklal ya ölüm! şiarıyla kenetlendiği İstikbal mücadelemizin eseri yaşadığımız bu kadim coğrafyada, bize emanet edileni muhafaza ve müdafaa etmek hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına adadığı bugünün ehemmiyetini bizlerde tüm nesillere aktarmalıyız. Geçtiğimiz bu zor günlerde karamsarlığa yer vermeden hep birlikte dayanışma içerisinde daha müreffeh bir geleceğe inancımızı kaybetmeden sabır ve gayret içinde olmalıyız. Bugünlerde geçecek, aldığımız tedbirlerle yine kaldığımız yerden daha güçlü olarak, kalkarak hedeflerimize odaklanacağız. Her karışı şehit kanıyla sulanarak büyük mücadeleler verilmiş topraklarımızda umutsuzluğa ve karamsarlığa yer yok.
Bu toprakları bize vatan kılan medeniyetin mensubu olarak, bugün her günden daha fazla kenetleneceğiz. Devlet millet el ele hep birlikte başaracağız. Millet iradesinin her şeyin üzerinde tutulduğu ülkemizde her türlü zorluğa rağmen Meclisimiz yılmadan, yorulmadan çalışmalarını sürdürmektedir.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e o günün zorlu şartlarında görev yapan meclis üyelerimize şehit ve gazilerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyor, geleceğimiz çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.'' ifadelerine yer verdi.