MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"Açık Tavsiye ve Çağrımızdır ;
Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim misyonuz diğerlerinin yaptığı gibi yapılan işleri karalamak, yapılmamış işler üzerinden de yönetimi eleştirmek asla olmamıştır. İlçemizdeki yöneticilerimizle her zaman irtibat halinde bulunarak tavsiyelerimizi iletip eleştirilerimizi de kendilerine bildirmekteyiz.
Ekim ayının gelmesiyle birlikte Asırlık Kargı Panayırımız gelenek olduğu üzere bu yılda yapılacak mı? yoksa  yapılmayacak mı? tartışmaları başlamıştır. Bu konunun tartışmaya açık olması dahi bizi derinden üzmektedir. Ben kendimi bildim bileli Atam kendini bildi bileli Ceddim kendini bildi bileli Kargı Panayırı olur ve bu konuda olacak mı olmayacak mı diye şüpheye bile düşülmezdi. Geçen sene pandemi nedeniyle gerçekleşemeyen panayırımız kontrollü normalleşme süreciyle birlikte komşu ilçelerimizde olduğu gibi yapılması mümkündür. Şuan ki zorlu süreçte panayırın yapılmasında nasıl zorluklar yaşanacağını biliyorum ve kesinlikle belediyemizi bu konuda eleştirmiyorum. Başta da belirttiğim gibi bu paylaşımım tavsiye niteliğindedir. Bu tavsiyelerimi yüz yüze de yapabilmekteyim fakat tüm halkımızın huzurunda partimiz adına tavsiyelerimi bildirip, topyekün bir dayanışma çağrısı yapmanın daha faydalı olacağını düşündüm.
Tavsiyemiz şudur ki; Belediyemizin öncülüğünde esnaf odalarımız da bu konuya dahil olup esnaflarımızı organize etmelilerdir. Kış aylarında esnafımıza büyük katkısı olan panayırımızın yapılması özellikle esnafımız açısından çok büyük önem taşımaktadır. Esnafımız ve iş adamlarımızın desteklerini esirgemeyeceğinden eminim. Bizlerinde elimizden gelen desteği vereceğimizi huzurunuzda açıkça beyan ediyorum. Asırlık Kargı Panayırımıza kesinlikle ara verilmemelidir kazanılması çok zor olan bu tür değerlerimize sahip çıkalım. Eğer konu maddiyatsa uğraştıktan sonra aşılmayacak bir zorluk olacağını düşünmüyorum. Zaten böyle tarihi değerlerde maddiyat ikinci planda olmalıdır. Kıymetli hemşerilerim umarım en yakın zamanda ASIRLIK Kargı Panayırımızda buluşmak üzere sevgi, saygı ve muhabbetlerimle Allah’a emanet olun. Derdimiz memleket Ülkümüz güzel KARGI."