Kargı halkının yıllardır beklentisi haline gelen doğalgaz ile ilgili ilk ağızdan bilgi almak ve konuyu takip etmek üzere MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çorum Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ile görüştü.

Konu hakkında Genel Müdür Kasım Kahraman’dan bilgiler alan MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk ziyaretin ardından yaptığı açıklamada;

‘’Biz genç nüfusu Kargı’da tutamadığımız için kaygılanırken yaşlı nüfus da doğalgaz olmadığı için kış aylarında İstanbul ve Ankara’nın yolunu tutmaktadır. Bu yüzdende Kargı’nın nüfusu kış aylarında azalmakta ve esnafımızın da işleri neredeyse bitme noktasına gelmektedir. Doğal gaz sadece ısınma problemimiz değil kalkınmamıza da büyük engeldir.

Kargımızın yıllardır beklediği ve sürüncemede kalan doğalgaz konusunu açığa kavuşturmak için Ahlatçı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman bey ile görüşme sağladık. Kendilerine ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim. Yaptığımız görüşmeler neticesinde edindiğimiz bilgiler ışığında hemşerilerimizin hevesle ve merakla beklediği doğalgazın gelmesi zor ve meşakkatli bir uğraş gerektirmekte ve maliyeti de buraya yapılacak yatırımların önüne geçmektedir.

Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili tekrardan girişimlerde bulunacağız. Elimizin uzandığı en son yere kadar uğraşımızı sürdüreceğiz.

Şuan bir süre öngöremiyoruz ancak doğalgazın ilçemize geleceği güne kadar uğraşımızı sürdüreceğimize söz veriyoruz. MHP millet için var, Kargı için var. Allah’ın izni ile çalışacağız ve başaracağız’’ dedi.