MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soruk yaptığı açıklamada; ‘’Liderimiz Devlet Bahçeli beyin takdir ve teveccühleriyle ilk ilçe kongremiz Samsun İlkadım'da Milli Mücadelemizin ilk adımının atıldığı topraklarda gerçekleştirilmişti. Bu vesile ile tüm il ve ilçelerde kongre sürecimiz başlamış oldu.
İl başkanlığımızın almış olduğu karar ile de 19 Eylül Cumartesi günü Kargı İlçe Başkanlığımızın olağan kongresini gerçekleştireceğiz. Bu kongre davamızın şahlanış günü olacaktır. İl Başkanımız Agah Karapıçak beyinde teşrif edecekleri kongremize tüm üyelerimizi bekliyoruz.
Genel Başkanımız ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli bey’in,Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın beyi’in ve İl Başkanımız Sayın Agah Karapıçak bey’in tasarrufları ile yapılacak olan kongremizde İlçe Başkanlığına Adayım.
Kongremiz Genel Merkezimizin almış olduğu kararla, dünyada, ülkemizde ve ilçemizde etkisini sürdüren Covid-19 pandemisi dolayısıyla Sosyal Mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek ve kongremize sadece oy kullanacak delegelerimiz katılım sağlayabilecektir. Bu yüzdende partimize, davamıza gönül vermiş ülküdaşlarımızdan anlayışları için şimdiden teşekkür ederim. Daha kalabalık olabileceğimiz günler yakındır inşallah’’ dedi.