Avşar Köyü’nde Köy Muhtarı Rumi Bamyeci ve köy sakinleri tarafından karşılanan MHP teşkilatı, köy muhtarından bilgi aldı. "8 Köyün kullandığı yolu tüm çaba ve girişimlerimize rağmen yaptırmadık.’’ diyen Avşar Köyü Muhtarı Rumi Bamyeci sözlerini şöyle sürdürdü:

AVŞARLILAR 7 KM’LİK ASFALT İSTİYOR

"Tüm çabalarıma rağmen Avşar üzerinden Kargı’ya kestirme 5 kilometrelik Kargı yolunu valimize, Ali Yüksel Kavuştu’ya, Recep Çıplak beye,  belediye başkanımıza ve tüm ilgililere defalarca ricalarda bulunmamıza rağmen bir arpa boyu yol alamamış durumdayım. Dağlarda asfalt olmadık yol parke döşenmedik köy kalmadı. Benim köyümde 1200 metre taş var. Okulun bahçesine 100 metrekare parke taşını parayla alıp döşedik.  Bazı köylere 30 bin metrekare taş verilirken bize 100 metrekare yok.

YOLU 8 KÖY KULLANIYOR

Bu yol grup yolu burayı Obruk, Değirmendere, Güney, Seki, Hacıhamza, Kavakçayı, Sakızçayı, Avşar kullanacak. Bu kestirme yol kullanıldığında Kargı 7 kilometre, ama bu yol kullanılmadığı zaman Karadeniz yolu dediğimiz 25 km olan yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Halka hizmet hakka hizmettir. Tozdan taştan arabalar mah oluyor. Allah rızası için gücüm yettiğince uğraşacağım asfalt yaptırmak için.  Ayrıca köyümün daha ana yoldan girişi bile verilmedi her konuda ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmek artık zorumuza gitmeye başladı. Yetkililerden ricam lütfen yardımcı olunuz. Bizim sesimizi duyuramadığımız yerlere siz duyurun bu yolu asfalt yapalım hem halk rahat etsin hem Kargı kazansın’’ dedi.
MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk ise Avşar Köyü muhtarının çağrılarına sessiz kalamadıklarını belirterek, ‘’Avşar köyü muhtarımız Rumi Bamyeci'nin günlerdir sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılara duyarsız kalmadık ve MHP Kargı İlçe Teşkilatı olarak Avşar köyümüzü ziyaret ettik. Öncelikle Avşar köyü muhtarımız Rumi Bamyeci ve köy halkımıza ilgi alaka ve hoş sohbetlerinden dolayı teşekkür ederim.
Avşar köyümüz hizmet ve ilgiden mahrum kaldıklarını belirterek her platformda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bizde bu sese kulak vererek yanlarında olduk. Kaldı ki çok da bir istekleri yok. 7 kilometrelik Kargı Avşar yolunun asfaltlanmasını istiyorlar. Bu yolun yapılmasının Kargı halkına da faydası var. 25 kilometrelik yol 7 kilometreye düşüyor, Kargı esnafına da faydası var. 5-6 köyü Kargı’ya bağlayan bir yol. Muhtarımıza konunun takipçisi olacağımızı ve girişimlerde bulunacağımızı belirttik. 
Ziyaretimizden ve ilgimizden memnuniyetini belirten köy halkımıza da tekrardan teşekkür ederim. MHP ve bizler hizmet için varız’’ dedi.