Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleşen genel kurula, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve TESKOMB 9. Bölge Birliği Başkanı Vedat Canbek, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fiket Yıldırım, Halk Bankası Müdürü Özgür Baş, AK Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Çorum İl Temsilcisi ve Kargı Gazetesi Sahibi Hacı Odabaş, Çorum Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Bakkallar Odası Başkanı Özkan Şanal, Kargı Esnaf Odası Başkanı Fevzi Bilgin, Oğuzlar Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Kabalak, Alaca Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bursalı Demir, Osmancık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Aker, 32 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, Sungurlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Alaatttin Kayaer, Dodurga Esnaf Odası Başkanı Nafel Karabacak, Dodurga Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahrettin Karademir ve ortaklar katıldı.

Divan Kurulu Başkanlığına oy birliği ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve TESKOMB 9. Bölge Birliği Başkanı Vedat Canbek seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Açılış konuşmasını yapan Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Helvacı katılan tüm ortaklara ve misafirlere teşekkür etti. Helvacının konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Geçmiş yıllara ait gelir gider tablalarının okunulması, 2021 yılı tahmini gelir ve giderlerin okunulmasının ardından divan başkanı tarafından yönetim listesi sunmak isteyenlerin listelerini divan başkanlığına sunmaları istendi. Divan Başkanlığı’na sadece mevcut başkan Mehmet Helvacı listesini sunarak, 3 yıl daha Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurulun sonunda, Eski Kargı Esnaf Odası Başkanı ve Esnaf Kefalet Kooperatifi üyesi olan Mustafa Uğur'un emekli olarak esnaflığı bırakmasından dolayı, ÇESOB Başkanı Recep Gür tarafından plaket verildi.

Mehmet Helvacı’nın listesi şu isimlerden oluşuyor, Başkan Mehmet Helvacı, 2. Başkan Adem Bülbül, Üyeler Hasan Ayrancı, Emin Kaplan, Abdulaziz Akgül, Denetim Kurulu Üyeleri; Yusuf Borucu, Hüseyin Kantekin