Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç yaptığı açıklamada tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, ‘’2021 yılı LGS sınavı ilçemiz merkez ve Yunus Emre ile Hacıhamza Şehit Hasan Bahçevan Ortaokulu’nda olmak üzere toplam 5 beş okulumuz da yapılacak’’ dedi.

Pazar günü saat 09:30’da birinci oturum, 11:30’da ikinci oturumun yapılacağı LGS sınavına 101 öğrencinin katılacağını beliren Genç, sınavın 11 salonda gerçekleşeceğini ve toplam 46 öğretmenin sınavda görev alacağını söyledi.

Sınav öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İlçe Müdürü Ahmet Genç Başkanlığı’nda Bölge Yürütme Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ. Yunus Emre Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Sınavla ilgili uyarı ve temennilerde de bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, ‘’Sınavda öğrencilerimize başarılar dilerken, velilerimizden ve hemşerilerimizden çocuklarımıza sükunet içerisinde ,saygılı, destekleyici olmalarını bekliyorum. Sınavda velilerimizin okul bahçesine ve okullarımızın içerisine girmeleri yasak olduğu gibi tüm katılımcıların salgın kurallarına mutlaka uymaları maske,mesafe,hijyen tedbirlerini elden bırakmamalarını istiyoruz’’ dedi.