Kargı’da şuanda bu konuda bir eksik olduğunu ve kendisinin bu açığı kapatmak için girişimlerde bulunduğunu belirten Sözen ilçedeki siyasi ve yerel yöneticilerle görüşmesine rağmen sonuç alamadığını söyledi.
İlçedeki bu eksikliği gidermek ve mesleki tecrübelerini aktarmak için bu konuda girişimlerde bulunmaya başladığını belirten Sözen, ‘’Hitit Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak emekli oldum, memleketim Kargı Bahçelievler Mahallesine yerleştim burada ikamet etmekteyim. Mesleki tecrübem ve memleketimin ihtiyacı olması, öğrencilerin sınav (KPSS, fen Lisesi, Üniversite hazırlık vb) hazırlıklarına destek olmak amacıyla Dershane ( “Kişisel Gelişi Kursu”) açmaya teşebbüs ettim. Bu amaçla birkaç kişi, olası binayla görüştüm. Ancak Milli Eğitimin “ Özel Öğretim Yönetmeliği” ne uygun bir yer bulamadım.
Onay alma olasılığı yüksek olan, daha önce dershane olarak kullanılan şuanda Halk Eğitim ek binası olarak kullanılan yere de izin verilmedi. Bu bina için yerel, siyasi ve idari yöneticilerle görüşmeme rağmen sonuç alamadım. Bu süreçte beni motive eden, destek olan; olası veli, öğrenci ve öğretmen adaylarına en içten teşekkürlerimi sunarım. Bu gelişmeler Kargı kamuoyuna duyurulur’’ dedi.