Cuma günü YEDAŞ İşletme Şefliği’nin personel sayısında azaltmaya gideceği haberini gündeme getirmiştik. İlçedeki bir kuruluşun küçülmesine vatandaşlar yoğun tepki gösterdi. Haberimiz 12.000’in üzerinde kişi tarafından okunurken, sosyal medya mecralarında da yüzlerce kişi yorumlarıyla duruma tepki gösterdi.
Ancak vatandaşların bu derece yüksek tepkisi siyasilerin dikkatini çekmedi! Konuyla ilgili ne iktidar nede muhalefet kandından hiçbir açıklama yapılmaması da vatandaşların daha çok tepkisine neden oldu.
 
İKTİDAR KANADI SESSİZ

İktidar partisi Ak Parti’nin Kargı’daki temsilcileri konumundaki belediye başkanlığı ve Ak Parti İlçe Başkanlığı konuyla ilgili olumlu, olumsuz ya da en azından girişim yapıldığına dair bir açıklama bile yapma gereği duymadı. İlçe ve ilçe halkı için bu kadar önemli bir konuda iktidar temsilcilerinin sessiz kalmasına vatandaşlar yaptıkları yorumlarla tepki gösteriyor.
 
CHP, MHP ve İYİ PARTİ’DE SUSKUNLUĞUNU KORUYOR

İlginç olan asıl konu ise muhalefet partilerinin bu konuya sessiz kalması oldu.
Kargı’da Ak Parti dışında teşkilatı bulunan partiler CHP, MHP ve İYİ Parti’de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapma gereği bile duymayarak sessizliğini korumayı tercih etti.
Kargılılar ise sosyal medya da yaptıkları yorumlarda Kargı için bu derece önemli bir konuda konuşmayan siyasi partileri ne zaman konuşacaklarını merak ediyorlar. Vatandaşlar, ‘Diyelim ki kimsenin elinden bir şey gelmiyor, çıkıp da en azından üzgünüz de mi diyemiyorlar’’ diyerek siyasi partilere tepki gösterdi.