Kargı Kaymakamlığı önünden başlayan yürüyüşe katılan kortej, tekbirler eşliğinde ilçe merkezinden yürüyerek Saat Kulesi Meydanı’na geldi.

Yürüyüşe Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcıları Ceyda Öznur Gürel, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğ. Yunus Emre Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İyi Parti İlçe Başkanı Numan Moral, İl Genel Meclisi Üyesi Vahit Kabakçı, Ahmet Devrez,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Hastane Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, İlçe Tarım Müdürü Burak Coşkun, Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, Esnaf Odası Başkanı Fevzi Bilgin, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Üstünel, TÜGVA İlçe Temsilcisi Ali Nejat Akpınar,  mahalle ve köy muhtarları, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Milli Birlik Yürüyüşü’nün ardından Saat Kulesi Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İlçe Müftülük personelleri şehitler için dua etti.

BAŞKAN ŞEN; ‘’TÜRK MİLLETİ EĞİLMEDİ’’

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’de bir konuşma yaptı. Meydanları boş bırakmadıkları için tüm Kargılılara teşekkür eden Başkan Şen 15 Temmuz gecesi Türk milletinin hiçbir kuvvet önünde eğilmediğini belirtti. 

KAYMAKAM UYAR; ‘’GEREKİRSE DÜNYANIN ŞAH DAMARI KESİLİR’’

Son protokol konuşmasını yapan Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar son derece coşkulu bir konuşma yaparak, seyircileri duygulandırdı.

Kaymakam Uyar konuşmasında şu ifadelere yer verdi.‘’Öyle sanıyorlardı ki,  binlerce yılda oluşturduğumuz milli ruh ve ferasetimizi, saatler içerisinde bu hainlere bırakacağız. Bu namussuzlar, bu alçaklar, tanklarla sokaklara çıktıklarında sandılar ki sokaklar boşalacak, Türk milleti geri çekilecek ve yollarına devam edecekler. Ancak Allah’ın izni, milletimizin derin maneviyatı ve korkusuzluğu bir araya gelince olmazlar olur, evlatlar geride bırakılır, candan geçilir, yardan geçilir, serden geçilir ve gerekirse  dünyanın şah damarı kesilir’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından programda Demokrasi ve Milli Birlik günü ile ilgili 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminde kayda alınan videolar yayınlandı.  İlahiler okundu. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak izlendi. Son olarak Mehteran takımı konseri sunuldu. Gecede vatandaşlara Kargı Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu.

Anma programı sabah ezanına kadar tutulan demokrasi nöbetiyle son buldu.