Bereket Ormanı Ağaçlandırma Sahasında yapılan fidan dikim etkinliğine Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kurum Amirleri ve Kargı Orman İşletme Müdürlüğü katıldı. Törende konuşan Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, "Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kabul edilen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” bu sene eşzamanlı olarak 30 ülkede, ülkemizin ise 81 ilinde ve her köşesinde, halkımızın coşkusuyla kutlamaya, fidanları toprakla buluşturmaya, geleceğe nefes olmaya devam ediyoruz. Geleceğe nefes, Mili bir ağaçlandırma seferberliğidir. Temiz hava, Berrak su, bereketli topraklar için; Çocuklarımıza yeşil bir memleket bırakmak için fidanları toprakla buluşturacağız. “Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikiniz. Hadisi şerifi ışığında çevreye ve doğaya sahip çıkacak, fidanlar dikerek doğaya renk katacak, ormanlarımızı koruyup birlikte çoğaltacağız.
“Ağaç yaşken eğilir” Atasözünden hareketle;
Orman Genel Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliğiyle okullarımıza kartondan saksılar ve fidan tohumları gönderdik. Her bir öğrencimiz bu tohumları saksılara ekerek bir yıl bakımlarını yapacak, filizlenen fidanları gelecek yıl Mili ağaçlandırma gününde toprakla buluşturacaklar.
Bu etkinlikle; Çocuklarımızda doğaya karşı sorumluluk ve farkındalık oluşturarak her öğrencimizin doğaya hediye ettiği bir fidanı olsun istiyoruz. “Geleceğe Nefes” beşikten mezara sürdürülecek Milli Bir Ağaçlandırma seferberliğidir.” Dikeceğimiz fidanlarla “Daha yeşil bir Kargı daha yeşil bir memleket oluşturacağız.” dedi.