Her yıl, NASA’nın Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması veya NASA Space Apps, dünyanın dört bir yanından binlerce insanı bir araya getirdi. Katılımcılar, NASA’nın açık kaynaklı verilerini kullanarak 48 saat boyunca 9 farklı kategoride 28 görevden birini seçip bir proje üretmek için yarıştılar. Uzay bilimlerine ve yeni yaratıcı fikirlere ilgi duyan öğrencilerden oluşan ekipler, Dünya’daki ve uzaydaki en acil sorunlara çözüm bulmak için iş birliği yaptılar.
NASA, bu yıl etkinliği 9 farklı Uzay ajansı ile birlikte 162 ülkede gerçekleştirdi. Toplamda 2814 proje üretildi. Etkinliğe küresel çapta 28.000 kişi katılım sağladı. Türkiye’de Çorum (Çorum Ted Koleji), Ankara ve Elazığ lokasyonları etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Etkinlik boyunca, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım başta olmak üzere Astronom, Mars Eğitmeni, Havacılık Ve Uzay Mühendisi, Uçuş Bilimleri Tasarım Mühendisi, Deneyim Tasarımcısı, Yazılım Mühendisi ve Havacılık Psikoloğu gibi deneyimli kişiler tarafından atölye çalışmaları yapıldı.
Kargı Fen Lisesi, NASA Space Apps yarışmasına Okulun İngilizce öğretmeni Abdulah Münip Tabakoğlu danışmanlığında 2 takım olarak 11 öğrenciyle katıldı. Yarışmaya katılan öğrencilere tasarım konusunda Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Ünal’da destek verdi.
Yerel çapta 33 takımın katıldığı grupta, Kargı Fen Lisesi takımlarından biri 11. oldu. Katılım sağlayan öğrencilere ve danışman öğretmenlere NASA tarafından katılım sertifikası gönderildi.