Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü bahçesinde Kargı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur Uluçay, Kargı İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Davut Aslantaş, Kargı İlçe Emniyet Amiri Trafik Polisi Hüsnü Fatih Saykal, Kargı Toplum Sağlığı Merkezi Doktor Yunus Babayiğit ve hemşire Diler Taşdemir ile beraberindeki heyet tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı Kargı ilçesi taşımalı eğitim faaliyetinde bulunacak olan toplam 13 şoför ve servis araçları denetlendi. 
Yapılan denetimde şoförlerin yeterli sürücü belgesine sahip olmaları, mesleki yeterlilik belgesi ile araçların özel izin belgesi, bakım ve onarım takip formu, zorunlu Karayolu mali sorumluluk sigortası, emniyet kemeri, fazla öğrenci ve yolcu alınmaması, öğrenci biniş-inişlerinde 'DUR' lambasının kullanılması, öğrenci indirme-bindirme kuralları 'OKUL TAŞITI' ibaresi, Covid-19 salgın yönetim ve çalışma rehberinde belirtilen servis araçlarına yönelik tedbirler hakkında bilgiler verilerek gerekli denetimler yapıldı. 
Denetim sonunda ise 2020-2021 eğitim öğretim yılındaki taşımalı eğitimin kazası belasız tamamlanması temennisinde bulunuldu.