Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle Yunus Emre İlk Okulu’nda da etkinlik düzenlendi.
Okulda yapılan etkinlikte öğretmenler ve öğrenci velilerinin de yardımıyla yerli mallarını tanıtan stantlar kurulup tanıtıldı.
Hazırlanan etkinliğinde bir konuşma yapan Okul Müdürü Yavuz Eren yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sayın veliler, değerli çalışma arkadaşlarım ve çok kıymetli öğrencilerim. Bugün burada Yerli Malı Haftası’nı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Yerli Malı Haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir.
Bu etkinlik sayesinde yerli üretimin önemi anlatılır. İnsanların tutumlu olması amaçlanır. Peki, bir malın yerli mal olduğunu nasıl anlarız. İşte bunu anlayabilmemiz için satın alacağımız malın üzerinde bulunan Barkotlarına bakmamız gerekecek. Barkotların üzerinde bulunan sayılar şayet 869 ile başlıyorsa ve ürünler üzerinde Türk Malı yazan ürünler ülkemizde üretilen mallardır. Yerli malı Türk’ün malı deyip hepimizin yerli malına yönelmemiz gerekmektedir. ”ifadelerini kullandı.
Etkinlikte ayrıca tutumlu olmamın ve yerli malı kullanmanın önemini anlatan yazı ve şiirler okunurken, etkinliğin sonunda yerli ürünlerden yapılan yiyecekler öğrencilere ikram edildi.