Ormancılık çalışma ve faaliyetleri incelemelerine Kargı Orman İşletme Müdürlüğüyle devam eden Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Uzunyurt orman emval deposunda denetim ve incelemelerde bulundu.
Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar ve teknik personel tarafından karşılanan Bölge Müdürü Halil Oflu, yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler alarak bölgede yürütülen üretim çalışmalarından elde edilen emvalin tasnif işleri ve standardizasyonlara uygunluğu konusunda incelemelerde bulunarak talimatlarını aktardı.

ORMANLARIMIZ MİLLİ SERVETİMİZDİR

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, ormanların milli servet olduğunun altını çizerek, "Amenajman planları doğrultusunda sağlıklı ve sürdürebilir ormanlar oluşturmak için ormancılık tekniklerine uygun olarak bakım çalışmaları yürütüyoruz. Bakım çalışmalarımızda, yaşlı, hastalıklı,  ve verimliliğini yitirmiş ağaçları, üretim çalışmalarımızla ormandan çıkarıyor  bu ürünleri kalitesine göre tasnif ederek,  bölge sanayisinin ormanlardan elde edilen hammaddeye olan  ihtiyaç ve taleplerini karşılamaya çalışıyoruz" dedi. 

ÜRETİMDE KALİTE ÖNEMLİ

Üretimde kalitenin önemli olduğunu  belirten Bölge Müdürü Oflu, "Bu nedenle standardizasyon ölçütlerine uygun olarak üretimde 1.ve 2.sınıf kalitede tomruk üretimine ağırlık verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.