Kargı Orman İşletme Müdürlüğü’nce toplam 124 partide 4.918 metreküp orman emvali satışa çıkarıldı.

383 Parti 53 istif numaralı 21 adede denk gelen 18,472 metreküplük 1. Sınıf Uzun Boy Sarıçam Tomruk, Muhammen bedeli 540 TL'den satışa çıkarılarak, 2.201 TL’ye satıldı.

384 Parti 54 istif numaralı 35 adede denk 28,488 metreküplük 1. Sınıf Normal Boy Sarıçam Tomruk, Muhammen bedeli 510 TL'den satışa çıkarılarak 2.199 TL’ye satıldı.

385 Parti 52 istif numaralı 43 adet denk 20,086 metreküplük 1. Sınıf Normal Boy Sarıçam Tomruk, Muhammen bedeli 510 TL'den satışa çıkarılarak 2.153 TL'ye satıldı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ormancılık çalışmaları ve hizmetleri yürüttüğü her alanda ortaya çıkardığı ürünün ve hizmetin çok fonksiyonel olarak topluma fayda sağlaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, "Bölgemizde ülkenin akciğerleri olarak nitelediğimiz ormanlarımızı koruyor, bakım çalışmalarıyla sağlıklı kalmasını sağlıyor, fidanlama çalışmalarıyla akciğerlerini büyütüyor, Mesire alanları oluşturarak aile bireylerini bir araya getiriyor, sosyalleşmeyi sağlıyor, doğa yürüyüş alanlarıyla bireylerin sağlık ve ruhsal yaşamlarına katkı sağlıyor, ORKÖY kredi destekleriyle kırsal göçü önlüyor, orman üretim çalışmalarıyla istihdam oluşturuyor. Üretim çalışmalarından elde edilen orman emvalini en yüksek kalitede ve değerde üretimini gerçekleştirerek bölge sanayisinin ihtiyacını karşılıyor ve ülkemize katma değer oluşturmaya devam ediyoruz. Ürün bir sürecin veya eylemin çıktısı, değer ise bu çıktının en faydalı şekilde kullanılabilir hale dönüştürülmesidir. Ormancılık faaliyetlerimizi paydaşlarımızla etkileşim içinde ve sosyal ormancılık çerçevesinde yürütmekteyiz. Tüm ekiplerimiz sınıf emval miktarını artırmak için gerekli önem ve hassasiyeti göstermektedir. Kargı Orman işletme Müdürlüğümüze 08 Nisan2021 tarihinde E-ihale yöntemi ile gerçekleşen açık artırmalı orman emvali satışında gösterdikleri başarı ve oluşturdukları katma değer için teşekkür ediyoruz" şeklinde paylaşımda bulundu.