29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorum’un Kargı ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlk olarak Kargı Kaymakamlığında kutlamaları kabul eden Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan daha sonra protokol üyeleri ile birlikte bayram kutlamalarına katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kaymakam Erdoğan, cumhuriyetin ülkemiz için sadece bir yönetim şekli olmadığını belirterek, “Çağımızın en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Türk milleti Cumhuriyeti benimsemiş ve sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisi olmuştur.Cumhuriyetimizin temel hedefi hak ve hükümlülüklerin farkında olan özgür ve gelişmiş, çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen ve üretken bireylerin topluma kazandırılmasıdır. Bunun için de çok çalışmalıyız. Atatürk’ün ifadesiyle çalışmadan yorulmadan üretmeden ve öğrenmeden yaşamanın yollarını arayan milletler önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonrada istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar” dedi.
Erdoğan, cumhuriyetin vermiş olduğu güç sayesinde Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası arenada önemli bir yere sahip olduğunu ve bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, “yurtta ve dünyada barış” düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmeyi bildiğini belirtti.
Program günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.