Kargı'da Büyükbaş Hayvanlarda Hastalıktan Ari İşletme olmaya hak kazanan 10 işletmenin yetkilisine belgeleri verildi.
Merkezden sonra Hastalıktan Ari İşletme sayısı ile Çorum'da 2'nci sırada yer alan Kargı'da 10 işletme ari olmaya hak kazandı. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, makamında Kargı'daki 10 işletmenin yetkisine teslim edilmek üzere  belgeleri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun'a takdim etti. 
Törende İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Özankaralı da hazır bulunurken, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı tarafından Pelitcik Köyü'nden Arif Yazıcı, Karaboya Köyü'nden Mustafa Örencik, Uzunyurt Köyü'nden Hayati Kalyon, Pelitcik Köyü'nden İsa Şenol, Göl Köyü'nden Hasan Kesen, Halılar Köyü'nden İsmail Akbulut, Dereköy Köyü'nden Vehbi Sucu, Uzunyurt Köyü'nden Fatih Darçın, Halılar Köyü'nden Mehmet Yaman ve Yeşilköy Köyü'nden Ömer Güçcük'e belgelerini takdim etti. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, büyükbaş hayvanda Hastalıktan Ari işletme sayısının her geçen gün arttığını belirterek, Kargı'da 10 işletmenin Ari olmaya hak kazandığını söyledi. 
Çorum'un Hastalıktan Ari işletme sayısı sıralamasında 9'ncu sırada yer aldığını hedeflerinin 3'üncü olmak olduğunu ifade eden İl Müdürü Sarı, 3 yıl önce Çorum'un 52'nci sırada yer aldığını 3 yıl içerisinde 9'uncu sıraya yükseldiğini 2 yıl içerisinde de 3'ncü sırada yer almayı hedeflediklerinin altını çizdi. İl Müdürü Orhan Sarı, "İlimizin en uzak ilçesi Kargı ama bu çalışmadan dolayı İlçe Müdürümüz Burak Coşkun'u ve ilçe üreticilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah bu sayısı önümüzdeki günlerde 100 üzerine çıkarmayı amaçlıyoruz. 81 il içerisinde şu anda Türkiye'de il olarak 9'ncu sırada yer alıyoruz. Bu başarı tüm il ve ilçe müdürlüklerimizin gayreti ile olmuştur. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.