Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Çorumlu hemşehrimiz Talip Geylan, Çorum'da ziyaretlerde bulundu. Kargı İlçe Temsilcisi İlker Namlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Geylan, yetki sürecinde ve İLKSAN seçimlerinde üstün başarı gösteren meslektaşlarına teşekkür etti.
Genel Başkan Geylan, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdullah Kodek’i ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Geylan, Abdullah Kodek’e ilgi ve nezaketinden dolayı teşekkür etti.
Şube ziyareti kapsamında bir konuşma yapan Genel Başkan Geylan, Türk Eğitim-Sen’e destek veren 213 bin 888 eğitim çalışanına teşekkür ederek sözlerine başladı. Pandemi döneminde yüz yüze eğitim yapılmamasına rağmen Türk Eğitim-Sen teşkilatının canla başla çalıştığını, sahaya indiğini bildiren Geylan, hizmet kolunda üye sayısını tek artıran sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğuna vurgu yaptı. Geylan, muhatap olduğumuz konjonktürde bu başarının hafife alınamayacağını da söyledi.
Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan aşının yaygınlaşmasıyla salgının seyrini durdurabilirsek yüz yüze eğitim başlayacak ve göreceksiniz ki malum sendikadaki erime daha da artacak, Türk Eğitim-Sen ise üye sayısını artırarak yoluna devam edecektir.
Malum sendikanın üye kaybı yaşadığına dikkat çeken Geylan, “Salgın bunların imdadına yetişti. Eğer normal koşullar devam ediyor olsaydı, her geçen sene yaşadıkları sendikal erime bu yıl çok daha derin ve yaygın olacaktı. Bakınız yönetici pozisyonunda olup Eğitim Bir Sen’den istifa ederek sendikamıza üye olan eğitim çalışanlarını çok sık görür olduk. Bu mevsimlik sendika ilkbahar ve yazı yaşadı. Ama artık sonbaharları geldi. Nitekim yaşadıkları sendikal erime bunun göstergesidir. Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan aşının yaygınlaşmasıyla salgının seyrini durdurabilirsek yüz yüze eğitim başlayacak ve göreceksiniz ki malum sendikadaki erime daha da artacak, Türk Eğitim-Sen ise üye sayısını artırarak yoluna devam edecektir.” diye konuştu.
Her ne kadar dandik bir listeyle sosyal medyada algı oluşturmaya çalışsalar da, Türk Eğitim-Sen 101 delege, Eğitim Bir Sen 100 delege çıkardı. 7 ilde ise sonuçlar netleşmedi.
İLKSAN İlçe Temsilcileri seçimleri hakkında önemli açıklamalar yapan Geylan, şunları kaydetti: “45 sendikanın toplamından daha fazla üyeye sahip olmakla övünen sözde sendika İLKSAN’da güya bizimle yarışa girdi. Ama eğitim çalışanları yine onlara ruhsat vermedi. Her ne kadar dandik bir listeyle sosyal medyada algı oluşturmaya çalışsalar da, halihazırda kesinleşen iller itibariyle Türk Eğitim-Sen 101 delege, Eğitim Bir Sen 100 delege çıkardı. 7 ilde ise sonuçlar netleşmedi. Adeta tankla, topla, tüfekle sahaya indiler. Okul müdürlerini, ilçe müdürlerini, şube müdürlerini, il müdürlerini sahaya sürdüler. Altı aydır yalan, iftira, tezgâh ve dümen ile eğitim çalışanlarının kafasını karıştırmaya çalıştılar. 19 Haziran’da yapılan seçimde de çetele tuttular, üyelerini gestapo usulü ile abluka altına aldılar. Yeniden görevlendirilmeyen ya da başka bir okula tayini çıkan okul yöneticilerinin, İLKSAN seçimlerinde ‘gereğini’ yapmayabilecekleri, bekledikleri performansı sergilemeyecekleri endişesiyle 18 Haziran Cuma günü sona ermesi gereken yönetici görevlendirme sürecini bile durdurdular. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atama sürecini dahi kendilerine yonttular ama tüm bunlara rağmen 19 Haziran’da yapılan seçimlerde eğitim çalışanları bu ahlaksızlara gerekli cevabı verdi.”
Sözde yetkili sendikanın 2012 ve 2016 yılı seçimlerinde de hezimet yaşadığına dikkat çeken Geylan, “Sözde yetkili sendika 2012 yılında yapılan seçimde eğitim hizmet kolunda diğer sendikaların toplamından daha fazla üyeye sahip olmasına rağmen kaybetti. Türk Eğitim-Sen teşkilatı Eğitim Bir Sen’in 2 buçuk katı fazla delege çıkardı.
2016 yılında yapılan seçimlere girmeye dahi cesaret edemediler. Seçimleri güya boykot ettiler. Ama boykot bunların kamuflajıydı. Çünkü ikinci kez yenilgiyi göze alamadılar.
Bu seçimlerde de güya ‘bağımsız adayları destekliyoruz’ dediler ve seçime kendi adlarıyla, cisimleriyle, etiketleriyle giremediler. Çünkü kendi markalarının eğitim çalışanları nezdinde bir karşılığı olmadığını biliyorlardı. Görülecek ki, İLKSAN’daki üçüncü hezimetlerini yaşayacaklar ve bu sonuç erime süreçlerini hızlandıracaktır” diye konuştu.