46 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca bir çok okulda görev yapan Ahmet Hamdi Özata’ya öğretmen meslektaşlarından duygu dolu bir veda programı düzenlendi.
Programın sonunda konuşan Ahmet Hamdi Özata duygusal anlar yaşadı.
Özata, "Severek yaptığım bu kutsal mesleği yurdumun bir çok yerinde öğretmenlik yaparak ve Kargımızın bir çok okulunda yöneticilik yaparak geçirdim Kargı’da geçirdiğim öğretmenlik ve yöneticilik dönemim 31 yıla yakındır. Bu zaman zarfında yüzlerce öğretmen arkadaşımla çalıştım ; çalıştığım bu süre zarfında öğretmenlerimizle ilçemizde bir çok hizmet ürettik çalışmalar yaptık başarılar elde ettik. 
Tüm bu çalışmalarda benim de çeşitli şekillerde katkım ve dahilim vardır bu çalışmalar esnasında bir çok sıkıntılar üzüntüler engellemeler yaşadık ama şunu net Olarak söyleyeyim ,  bir öğretmenimin söylediği gibi “hak bildiğin yolda tek başına da kalsan yürü “ düsturu ile , “diklenmeden dik durarak “,  “çoğunlukla değil haklıyla yan yana durarak “, “bir duruşu olanı saygı göstererek “ işini iyi yapmanın “tek kuralı olduğunu belirterek bu kutsal mesleği yapmaya çalıştım. Bu kutsal meslek gün geçtikçe hak ettiği değeri saygıyı kaybediyor . Yaşanan SORUNLAR sıkıntılar görmezden geliniyor canla başla çalışarak emek vererek geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim öğretimlerini tamamlamaya çalıştığımız öğrencilerimizi eğitemiyoruz ve kontrol edemiyoruz. Her anne babanın kendine göre bir eğitim öğretim beklentisi var. Zaman zaman öğretmenliğe soyunan , öğretmene öğretmenlik öğretmeye çalışan , öğretmene aklına gelen her şeyi söyleme hakkı olduğunu düşünen , kırıcı söylemlerde bulunan , bunu da öğrencisi için yaptığını belirten velilerimiz olmakta; tabii ki milli eğitim bakanlığı şikayet hattı alo 147 de çabası; ama tüm bunlara rağmen biz öğretmenler bu kutsal mesleği en iyi şekilde icra ederek çalıştığımız okula ilçeye yurdumuza çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmalıyız ve bu hizmeti yaparken hiç kimseden Övgü tebrik teşekkür takdir beklemeden “iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir “diyerek bu mesleğin kutsiyetine uygun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışacağınıza ; gene liselere giriş sınavında ilde ilçede en iyi puanları alan en iyi okullara yerleşen öğrenciler yetiştireceğinize , ilçe ve okul programlarında en iyi programları yapacağınıza  yöneteceğinize, sosyal ve kültürel faaliyetleri en iyi şekilde yürüteceğinize, projeleri en iyi şekilde tamamlayacağınıza, çalışmalarınızla farkındalık oluşturacağınıza ve Atatürk ilkokulu /ortaokulu öğrencilerini en iyi şekilde eğitip öğreteceğimize  inancım tamdır.
Ben her zaman sizin yanınızda olacağımı , sizin yaşadığınız zorluklar benim zorluklarımdır yaşadığınız sıkıntılar benim sıkıntılarımdır . bana verdiğiniz en büyük ödül mesleğe veda ettiğim bugünde yanımda olmanız duygularımı paylaşmanızdır. Benim için bu veda gecesini tertip eden ve geceye katılan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.