Okulların açılmasıyla birlikte Kargı’da birçok eğitim sorunu yeniden gündeme geldi. Sorunların başında öğretmen yetersizliği yer alıyor. Kargı’nın puanla öğrenci alan tek okulu olan Fen Lisesi’nde 5 öğretmen kaldığı iddia ediliyor.

Tüm bu sorunlara kulak tıkandığını iddia eden MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk, Hacıhamza Köyü’nde bulunan Lise’nin kapanmaması içinde bir çok kez Çorum’a giderek girişimlerde bulunduklarını, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak’ın Hacıhamza’ya gelerek konuyla ilgili vatandaşların taleplerini dinleyerek girişimlerde bulunduğunu ancak 3 öğrenci eksik diyerek okulun kapatıldığını belirtti.

Soruk şimdi aynı şeyin Kargı Fen Lisesi’ne yapılmak istendiğini belirterek, bu konuda MHP olarak yapılması gereken tüm girişimlerde bulunarak Kargı Fen Lisesi’nin kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Soruk, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’İlçemizin En Büyük Sorunlarından Olan Eğitim Sistemindeki Aksaklıklar giderilmeli. Birileri kendi köylülerini işe aldırma derdinde, Birileri aman koltuğum gitmesin çabasına, Biz ise memleket kaygısındayız. Hacıhamza lisemiz kapanmış eğitim sorunları nedeniyle bir çok aile Hacıhamza’dan Osmancık’a taşınmış , koskoca Kargı Fen Lisesinde 27 öğretmen varken şimdi 5 öğretmen kalmış , 300 öğrenci varken yarı yarıya düşmüş , okul puanı yerlerde % 50’lik kısımdan öğrenci alınmış, ilkokullarımızda öğretmen eksikliği var, kimin umrunda …!

‘’HACIHAMZA LİSESİ 3 ÖĞRENCİ BAHANE EDİLEREK KAPATILDI’’

Hacıhamza lisemizin sadece 3 öğrenci eksikliğini bahane göstererek kapattıranların Fen lisemizi de kapattırma hayalleri kurduğunu biliyoruz. Bu gaflet uykusundan derhal uyanıp beyhude çabalar içerisinde bulunmamalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

‘’FEN LİSESİ’Nİ KAPATMA HAYALLERİ KURUYORLAR’’

Fen lisemiz hem ilçemizin tanıtımı açısından, hem de dışarıdan ilçemize girdi sağlayarak esnafımıza kattığı canlılık sebebiyle sahip çıkılması gereken en önemli değerlerimizdendir. Çocuklarını yerlerine yerleştirmek için gelen aileler dahi ilçe esnafımıza bir canlılık getirmektedir. Geçen sene pandemi nedeniyle okulların açılmaması zaten kış aylarında masraflarını bile zor çıkartan esnafımıza çok büyük sıkıntılar yaşatmıştır. İlçemizin nüfusu kış aylarında yarı yarıya düştüğünden dolayı yaşanan sıkıntıları ilçemize dışarıdan gelen üniversite ve lise öğrencileri bir nebzede olsa hafifletmektedir.

‘’2015 YILINDA FEN LİSESİ’NİN KAPATILMASINI DAVA ARKADAŞLARIMIZ ENGELLEDİ’’

Zaten Milliyetçi Hareket Partisi Kargı İlçe Teşkilatımızın o dönemki yöneticileri olan kıymetli dava arkadaşlarımızın çabalarıyla kapatılması son anda engellenmiş olan Fen Lisemizin bu şekilde sahipsiz bırakılması ve ihtiyaçlarının göz ardı edilmesinin tek nedeni okulun tercih edilirliğinin azaltlıp kapanması için yeni bahaneler üretilme çabasından öte olmadığının farkındayız. Hacıhamza Lisesini kapattınız eğitim nedeniyle kaç tane aile Osmancık’a taşındı bu ne demek; Cuma günleri alışverişe Kargı’ya gelen aileler gelmeyecek demek, alışverişini Osmancık’tan yapacak ve Kargı esnafımız kaybedecek demek.
‘’KARGI’YI BİR ADIM ÖTEYE TAŞIMAK İÇİN KAFA YORALIM’’

Bu tür çılgın hayallerin peşine düşmek yerine Kargı’yı bir adım öteye nasıl taşırız buna kafa yormalıyız. Birşeyi göndermek çok kolay ama gideni geri getirmek çok zor. Bu yüzden Kargı’mızın bu tür değerlerine sahip çıkalım. Zaten yatırım gelmeyen Çorum’un yetim çocuğu Kargımıza önceden gelmiş olan yatırımları da göndermeye çalışmayalım en azından elimizdeki değerleri tutalım. Ama şunu bilin ki Kargı’mız için mücadelemiz sonuna kadar sürecek.

‘’MHP VARKEN KARGI SAHİPSİZ KALMAYACAK’’

MHP varken Kargı sahipsiz kalmayacak. Şimdi bu eleştirilerimize karşı yöneticilerimiz bahane sunacaklar şunu özellikle belirteyim dersimize iyi çalıştık sunacakları her bahaneye verecek cevabımız ve sunacağımız çözüm yollarımız var. Biz bahane istemiyoruz çalıştıktan sonra gayret gösterdikten sonra her türlü engel aşılır bende her türlü desteği vereceğime huzurunuzda söz veriyorum ve yöneticilerimizden de bahane değil çözüm istiyorum’’ şeklinde konuştu.