Kargı İl Genel Meclis Üyesi Vahit Kabakçı Kargı’nın en bilinen yaylası olan ve tarihi kayıtlarda da Kargı Panayırı’nın ilk yapıldığı yer olan Eğinönü Yaylası’nın Milli Parklara devredilmesi önerisinin mecliste kabul edildiğini belirterek, bunun Kargı’nın Yayla Turizminde tanıtılması için ilk adım olduğunu belirtti.
Kargı’nın zengin ormanlık alanları ve doğal güzellikleri ile Çorum’un en değerli doğa turizmi potansiyelini oluşturuyor, Kargı; Dağcılık, Yön Bulma (Oryantiring), Atlı Doğa Yürüyüşü, Bisiklet Turizmi, Botanik Turizmi, Kamp Karavan Turizmi, Yayla Turizmi, Doğa Yürüyüşü (Trekking) gibi ekoturizm etkinliklerinin yapılmasına uygun bir yapıya sahip.
Eğinönü Yaylası’nın Milli Parklar’a devredilmesiyle yaylada çeşitli düzenlemeler ve yatırımlar yapılarak yayla turizmine kazandırılacak.
Kargı yaylalarında geçtiğimiz yıllarda Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu rotalarından 162 Km’lik bisiklet yolu ve 108 km’lik yürüyüş yolu tespit ve işaretlemeleri yapıldı. Bu rotalar üzerindeki işaretlemelerin iki-üç yılda bir kez yenilenmesi bölgede yürüyüş yapacak kişilere kolaylık sağlayacak.