Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu oluşturularak, ilk genel kurul toplantısı yapıldı.
Merkezi Ataşehir-İstanbul (Mevlana Mahallesi Gazi Atatürk Caddesi) adresinde bulunan Dünya Çorumlu Dernek Federasyonu 28 Eylül 2019 tarihinde resmi olarak hizmetlerine başladı.
Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Akkuş olurken, Başkanvekillerine Ercan Koşar, Selami Topçu, Genel Sekterliğe Murat Arı getirildi.

Teşkilattan sorumlu başkanlar Hasan Sezer, Hüseyin Kuldan, İlhami Dursun, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcıları Hasan Şimyek, İsa Ergün, Şaban Karaman, İbrahim Tüfekçi, Ali Akdana, Ali Dursun, Hasan Kaçmaz, Kadın Kolları Başkanı Yıldız Karaman, Yardımcısı Dilber Kaleli, Siyasi İşler Başkanı Hüseyin Akmaz, Yardımcısı Mehmet Yurtseven, Hukuk Komisyonu Başkanı Hüseyin Tuzcu. Yardımcısı Mustafa Oğuz, Yerel Yönetimler Başkanı Gülay Keçecioğlu, Yardımcısı Yasin Akdağ, Gençlik Kolları Başkanı Şenol Akca Yardımcısı Azim Uysal, Sağlık Komisyonu Başkanı Başar Yöngel, Eğitim Komisyonluğu Başkanı Özgül Tepe, Panel ve Konferans Başkanı Muhammet Cevat Çördük Yardımcısı Yüksel Kaleli, Medya ve Komisyon Başkanı Yasin Akça, Yardımcısı Tamer Gül, İzmir Temsilcisi Osman Altınörs, Çorum Kargı Temsilcisi Süleyman Yılmaz, İstanbul Sancektepe Temsilcisi Zeki Maviş oldu.


Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Akkuş, 2015 ile 2018 yılları arasında 3 yıl Çorum Kargı Golaz Köyleri Birliği Platformu Başkanlığı ve 2018 yılı Başında İstanbul Çorumlu Dernekler Platformu adıyla Genel Başkanlıklar yaptığını belirterek, resmi olarak Çorumlulara yaklaşık 30 yıldır birçok etkinlikte hizmet verdiklerini söyledi.
Dernekçilik ile uğraştığını aynı zamanda kendi köyü olan Çorum Kargı Golaz Karaosmanlı Köyü'nde de 20 yıldır ve halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldığının altını çizen Akkuş, genel kurullarına katılanlara da teşekkür etti.