Kargı Seri Spor, 15 Ocak 1954 tarihinde kurulmuş olup bölgenin en eski kulüplerdendir. 
Önce, Güven Spor adı altında kurulmuş ise de Ankara Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün Güven Spor adı altında ikinci bir kulüp olamayacağının bildirmesi üzerine kulübün ismi Kargı Gençlik Kulübü, sonrasında ise tüzük değişikliği ile Kargı Seri Spor Gençlik Kulübü olarak değiştirilmiştir.
Sarı siyah forma renkli kulüp, bünyesinde barındırdığı sporcularla başta futbol, masa tenisi ve voleybol olmak üzere çeşitli branşlarda uzun yıllar liglerde mücadele etmiştir.
Öncelikli amacı gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olan kulüp uzun süre de bu misyonunu başarıyla uyguladı. Zaman zaman Kargı Seri Spor önderliğinde gerçekleştirilen konserler ve tiyatrolar da halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kargılıların yanı sıra Kargı’da görev yapan kaymakam, memur, öğretmen ve doktorlar da takımın formasını giymiştir.
65 yıllık bir geçmişe sahip olan Kargı seri Spor 2011 yılından bu yana ekonomik zorluklar nedeniyle takım kuramadığı için liglere katılamamıştır.
Kargı Seri Spor formasını gururla taşıyan sporcuları, taraftarları Türkiye’nin dört bir yanındaki Kargılılar kulübü yeniden canlandırmak için 2017’de bir girişim başlattılar.
Bir araya gelen Kargılıların ve sporseverlerin emeği ve çabasıyla kulübün ekonomik sorunlarına bir çare olması için Kargı’da kulüp yararına bir lokal açıldı.
Bu girişim büyük ilgi görerek, yankı uyandırdı. Açılışa Kargı seri Spor’da forma giyen pek çok eski sporcu da katıldı. Açılışa katılan sinema sanatçısı Tuncay Akça da kulübün fahri üyesi yapıldı.
2019’da yapılan olağan genel kurul ile göreve gelen Kemal Dümenci başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan Osman Selçuk Köse, Şerafettin Gezer, Mehmet Tümtürk, Fevzi Camcı, Ziya Ataç ve Fevzi Bilgin takımın eski gücüne kavuşması, kültür ve sanat etkinliklerinde faal olması için çalışmalara başladı.


Kemal Dümenci başkanlığındaki yönetim ilk olarak 22 Ekim’de Kargı’da 16 yıl aradan sonra bir sanatsal etkinlik gerçekleştirdi. Sinema ve dizi dünyasının saygın isimlerinden yönetmen, senarist, yazar, oyuncu Müfit Can Saçıntı Kargı seri Spor yararına düzenlenen bir gecede sahne aldı.
Saçıntı, gösterisi sırasında sahnede, “Ben Çorumluyum… Memleketimde ilk defa bir gösteri yapıyorum. Çok heyecanlandım. Spor ve sanat için yapılacak her çalışma beni de mutlu ediyor. Bu etkinliğe emek veren herkese teşekkür ederim,” dedi.
Kargı Seri Spor yönetimi hemşerilerinin yoğun ilgisi nedeniyle İstanbul’da Müfit Can Saçıntı’nın katılacağı “İtiraz ediyorum” adlı gösteriyi düzenleme kararı aldı.
Etkinlik Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde 28 Aralık Cumartesi saat 20.00’de yapılacak…
Kargı Seri Spor Başkanı Kemal Dümenci kulüp olarak neler yapmak istediklerini anlattı: “Geçmişte çocuklarımızı sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan korumak için mücadele ediyorduk. Günümüzde ise hem uyuşturucu hem de teknoloji bağımlılığı ile mücadele ediyoruz. Çocuklarımız eve kapanmış durumdalar… Varsa yoksa akıllı telefonlar, tabletler… Spor aracılığıyla çocuklarımız hem sosyalleşecekler hem de bireysel gelişimlerini sağlayacaklar. Takım oyunları kişinin gelişiminde çok etkilidir. Ailelerin de güvenle çocuklarını yönlendirebilecekleri ve aidiyet duygusunu geliştirecek ortamlar oluşturmalıyız. Düşüncelerimizi gerçekleştirebilmek için ekonomik güce ihtiyacımız var. Kulüplerin çalışmalarını istedikleri gibi sürdürebilmeleri için ilgili kurumlar tarafından desteklenmeleri bu açıdan çok önemli ve gereklidir.”
Dümenci, en önemli destekçilerinin Kargılılar olduğuna dikkat çekerek, “28 Aralık Cumartesi saat 20.00’de değerli hemşerimiz Müfit Can Saçıntı’nın gösteri yapacağı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz.
Hemşerilerime sesleniyorum: Bizimle birlikte olun, gücümüzü birleştirelim… Etkinliğimize İstanbul’da bulunan Çorum STK ve derneklerinin de desteklerini bekliyoruz. Kargı Seri Spor’u hep birlikte güzel günlere taşıyalım. Bizlerde yaşadığımız bu olumsuzluklara hep birlikte İtiraz edelim,” şeklinde konuştu.