Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Çorum’da en son 8 okulun güçlendirilmeden Yık Yap Projesine geçildiğini hatırlatarak,  ‘’Kargımızdaki Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulumuzda gerçekten çok eski. Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alması ve öğretmenlerimizin daha iyi eğitim verebilmesi için güçlendirme yerine Yık Yap projesi kapsamına alınmasının daha mantıklı olacağını düşünmekteyiz. Bu konuda tadilat bedeli ile yeniden yapılma bedeli arasındaki fiyat farkını biz belediye olarak üstlenmeye hazırız dedi.
Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ise maliyetin karşılanmasına gerek olmadığını, kaynak sorununun bulunmadığı belirterek, ‘’Bu konuda karar mercii Milli Eğitim Bakanlığımızdır, biz sayın valimizin talimatlarıyla gerekli incelemeleri yaparak rapor tutuyoruz. Bu raporlar Bakanlığımızın ilgili birimlerine gönderiyoruz. Biz gerekli girişimlerde bulunacağız’’ dedi.
İlçede özellikle Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu ve Kargı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin binasının eski olduğu ve yenilenmesinin artık zorunluluk haline geldiği biliniyor.