Kaymakam Uyar, "Asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış olan aziz milletimizin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Uyar'ın kutlama mesajı şöyle:

"Türk milleti, dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir destan yazarak tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadelenin ardından karakteri ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyete kavuşmuştur.

Tarih sahnesinden tamamıyla silinmek istendiği bir zamanda kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan bu büyük destanın ardından “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” hedefiyle kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin sembolü olmuştur.

Bugün bizler de köklerimizden güç alarak ülkemizin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak, her yerde ve her ferdimizle devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmaya her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, bu toprakları bize vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Kargılı hemşehrilerimizin ve tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum."