Çorum Doğa Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İsa Alaçam, Kargı’da koruma levhalı ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesildiğini iddia ederek açıklamalarda bulundu.
Kargı Yaylası’ndan Dede Tepesi’ne giden yolun solunda bulunan ve  2013 yılında ‘Koruma Levhası’ çakılan ağaçların Kargı Orman İşletme mührü ile odun maksadıyla kesildiğini iddia eden Alaçam, ‘’Birinci fotoğraf 2013, ikincisi ise 2019 yılında aynı noktadan alınmış kareler.


Mekan “Kargı Yaylası’ndan Dede Tepesi’ne giden yolun solunda. Yani Kargı Yaylası’na gelen misafirlerin gezi güzergahında. Bu ağaç bu duruşu ile hangi misafire kim bilir neler söylüyordu? Olur ya, insanlardan bazıları bu ağacın söylediklerini duymayabilir ve odun olarak kesebilir kaygısı ile 2013 yılında koruma levhası montajlamıştık.
Meğer yine eksik düşünmüşüz. Çünkü, levhayı görememe, görse de  okuyamama  hallerini hesaba katmamışız. Ve bu eksikliğimiz neticesinde 2019 yılında bu ağacın “Kargı Orman İşletmesi” mührü ile odun maksadıyla kesilmesine şahit olduk. Birinci fotoğrafta görülen levhalı ağacın kesilmiş hali (anızı), ikinci fotoğrafta ocak ile şahıs arasında olup kesim numarası 236 olarak görülmüştür’’ dedi.