19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir açıklama yapan Özdemir, büyük bir gururla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dilekleri ile kutladığını ifade etti.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğu gibi millet için ülke için büyük geleceğe atılan ilk adım olduğunun altını çizen Özdemir, Atatürk'ün önderliğinde vatanın kurtarılması gelecek nesillerin gurur duyacakları bir ülkede yaşaması için olağanüstü bir mücadele içerisine girildiğini vurguladı. 
Özdemir, "Atatürk, inandığı ve güvendiği için Samsun'a çıktığı günü, Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Türkiye’nin geleceğini gençlerde gören Atatürk, sonsuza kadar var olabilmesi amacıyla Cumhuriyetimizi de, gençlerimize emanet etmiştir. Sizden önceki nesiller inançla çalışarak sizlere büyük bir miras bırakmışlardır. 
Her zaman ve her şart altında, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ve milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bilinciyle hareket edeceğinize eminiz. 
Bu vesileyle, Büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" şeklinde açıklama yaptı.