11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebeti ile gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan Bayraktar, Kargı'da 201 fidanın toprakla buluşturulacağını daha öncede 85 bin fidanın dikiminin yapıldığının altını çizdi. 
Kargı'nın yüz kısmındaki çirkin görüntüyü yıllar içerisinde kaybedeceklerini ifade eden Bayraktar, " Bugün burada dikeceğimiz fidanlarımızın ağaca ağaçlarımızın da ormana dönüşmesini diliyorum. Bugün fidan yarın nefes olmasını diliyorum" dedi. Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tüm Türkiye genelinde başlatılan 'Tohumdan ormana' projesi kapsamında 252 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu amaç doğrultusunda tüm ülkemizde 11.11'de fidan dikim törenleri halkımızla beraber başladı. 
Bu sene ülkemizde ormanlarımız ülkemizin ciğerleri yandı. Yaklaşık 200 bin hektar civarında ormanlık alanımız maalesef zarar gördü. Ancak devlet olarak hızlı bir reaksiyon gösterildi. Sahalarda temizleme çalışmaları başlatıldı kesim işleri bitmek üzere ve dikim işleri hızlı bir şekilde devam ediyor. 
İlçemizdeki köylerimizde 2020 yılında oradaki gibi olmasa da büyük bir yangın çıkmıştı. Bizde burada bütün çalışmalarımızı teşkilat olarak yaptık. Sahaları yanık ağaçlardan temizledik. Teraslama işlerimiz bitti. 240 kilometre civarında teras oldu ve 201 adet fidanı buraya dikeceğiz. Şu anda dikim çalışmalarımız başladı. 85 bin adet fidanı toprakla buluşturduk, İnşallah iki hafta içerisinde buradaki dikim çalışmalarımız tamamen bitmiş olacak ve burayı tamamen ormanlaştırmış olacağız. Şu an da 45 civarında işçimiz yangın sahasında çalışmalarına devam ediyorlar. 
Tören yaptığımız alan bir mermer sahasıydı. Bu mermer sahasındaki işler tamamlandı ve burası tekrar kurumumuza teslim edildi. Çalışmalarını başlattık. 
Kalan kısımları da ağaçlandırarak, Kargı'nın yüz kısmındaki çirkin görüntüyü inşallah yıllar içerisinde kaybedeceğiz. Hedefimiz bu. Bugün burada dikeceğimiz fidanlarımızın ağaca ağaçlarımızın da ormana dönüşmesini diliyorum. Bugün fidan yarın nefes olmasını diliyorum."